Tversted Bjærgelaug har fået lavet en plakat

 

Plakaten er det oprindelige logo for Bjærgelauget, som nu er blevet fremstillet i plakat form. Det er et tryk af den originale tegning som kunstneren Jean Pierre Louveau fra Tornby var mester for.

 

Plakaten kan købes for 75,- kr. hos Bjærgelaugets Sekretær Jette Christensen på tlf. 21 45 79 14. Ved evt. forsendelse tilkommer porto.

Kunstneren Jean Pierre Louveau (1947 – 2002)

Jean Pierre var franskmand og blev født i Cherbourg, Normandiet.

Han havde en baggrund som universitetsuddannet lærer og var magister i fransk litteratur. På universitetet læste han også dansk. Allerede i studie tiden var han meget optaget af den nordiske mytologi, og det var givetvis forklaringen på, at han søgte til Danmark, hvor han efter gældende fransk ordning kunne få lov til at aftjene sin værnepligt mod at udbrede kendskabet til fransk kultur og fransk i det hele taget. Han slog sig ned i Horne og senere i Tornby.

Jean Pierre beherskede materialer af mange slags. Sten og træ var gode materialer for ham, men han forstod også at udnytte oliemaleriets teknik. Han ernærede sig som maler, tegner, scenograf og billedskærer og opnåede bl.a. stor anerkendelse for sine ypperlige billedskærerarbejder. F.eks. var gamle skoleborde et fortræffeligt materiale for ham.

Et sæt skakbrikker skåret ud i stål var noget af en mester bedrift! Jean Pierre blev til sidst ramt af en ondartet sygdom og døde desværre allerede i 2002. I Tversted er han kendt for skulpturen ”Kat”, der er opstillet ved Mariebo, bronze på granit. For mange ældre kalder skulpturen gode minder frem om en svunden tid.